מה זה פרשת השבוע? צלילה לעומק המסורת היהודית

מהי פרשת השבוע?

חלוקת התורה כולה לפרשיות החלה בימי גלות בבל. למעשה עוד קודם לכן החל המנהג של קריאת התורה בחלקים, אבל ללא מסגרת זמן ברורה (שיש לה כמובן חשיבות רבה). בניית לוח זמנים קבוע התרחשה במקביל גם בארץ ישראל וגם בבבל, אם כי בהתחלה היהודים בגולה השלימו את קריאת כל הפרשיות בשנה אחת, בעוד שבארץ ישראל המחזור ארך 3-3.5 שנים. בתקופת הגאונים (המאה ה-7 עד המאה ה-11) עברו מרבית הקהילות היהודיות לקריאת כל פרשות השבוע בשנה אחת, שמתחילה וכמובן גם מסתיימת בשמחת תורה.

קריאת פרשת השבוע והלימוד שלה מתבצעת בשבתות (פרט לפרשת "וזאת הברכה" שאותה קוראים בשמחת תורה). את ההתחלה של כל פרשה קוראים גם בתפילות השחרית של ימי שני וחמישי שקודמים לשבת הרלוונטית. בסך הכל ישנן 54 פרשות, ובגלל שבלוח השנה העברי מספר השבתות אינו קבוע בכל שנה, יש שבועות שבהם מחברים שתי פרשות.

אב ובנו קוראים מה זה פרשת השבוע


המשמעות הרוחנית של פרשת השבוע

התשובה לשאלה מה זה פרשת השבוע היא כמובן לא רק טכנית אלא גם מהותית. החזרה על קריאת כל פרשה ופרשה אחת לשנה מאפשרת להעמיק בהן ולמצוא בהן בכל פעם רובד חדש. בדרך זו נוצר חיבור רוחני משמעותי בינינו לבין חמשת החומשים, ובעצם בינינו לבין יסודות האמונה היהודית.

בנוסף, הסיפורים השונים שמרכיבים את פרשות השבוע עוסקים בתכנים רלוונטיים לחיים של כולנו. כך לדוגמה פרשת "וישב" צוללת אל היחסים הסבוכים לעיתים בין אחים, פרשת "לך לך" מדברת על הרצון וגם הצורך להתחיל מחדש, בפרשת "שופטים" נידונה הסוגיה החשובה של מנהיגות ראויה, ואילו פרשת "נח" מציפה את השאלה האם יצר לב האדם רע מנעוריו והאם יש תקנה לעולם.

גם תורת הקבלה מסייעת לנו להעמיק בכל הנושאים המרתקים המובאים בתורה. ספרי קבלה חוקרים את המשמעויות הנסתרות של הסיפורים המתארים את תולדות העם היהודי, וכך מזקקים מתוכם את המהות הרוחנית שלהם.

פרשת השבוע בחיי היומיום

54 פרשות השבוע הן עוגן בחיים של כולנו. מסורת שמייצרת יציבות והמשכיות, וגם הזדמנות להעביר ידע וערכים מדור לדור. בהתאם יהודים רבים לא "מסתפקים" בקריאת הפרשה בבית הכנסת אלא הוגים בה במסגרת המשפחתית. לא מעט פרשות הן נקודת מוצא לשיחות מרתקות עם הילדים, וגם לימוד אישי של הפרשה מוביל להעצמה של ממש אצל כל אדם.

סידורים וספרי תפילה מלווים את קריאת הפרשה והופכים אותה לחוויה עוד יותר מעשירה ומשמעותית. ככל שהחיבור לתכנים שמופיעים בפרשות עמוק יותר, כך החיים הופכים לצלולים יותר וטובים יותר.

פניני הלכה


להתחבר לפרשות השבוע בדרך הנכונה ביותר עבורכם

קריאת ולימוד פרשות השבוע והחיבור לתורה באופן כללי נשענים על ספרים. לספר הנכון יש את היכולת להאיר גם פרשות מוכרות באור חדש, ולמעשה להוות מעין מגדלור שמוביל אתכם לדרך המיטבית עבורכם. אצלנו תמצאו מבחר עצום של ספרי קודש מכל הסוגים וגם צוות מקצועי מנוסה שישמח לכוון כל אדם אל הספרים האופטימליים לו בנקודת הזמן הנוכחית. מוזמנים ליצור איתנו קשר בטל' 02-642-8885, במייל sifreyhaim@gmail.com, או בווטסאפ 055-684-2885.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו

דלג לתוכן מרכזי